Koninklijke Harmoniekapel Delft in concert !

Dit najaar gaat de KHD op concours in Veldhoven. Het laatste try-out concert voor het concours op 23 november is op zondag 17 november. De Kapel speelt ‘s middags in ‘t Spectrum in Schijndel samen met harmonieorkest Sint Gregorius en Regionaal Concert Orkest Wilskracht.

DRIE KEER NIEUW!

Op zondag 17 november treffen Regionaal ConcertOrkest Wilskracht Amersfoort (RCOW) o.l.v. Geert Schrijvers, Koninklijke Harmoniekapel Delft o.l.v. Erik Janssen en Muziekvereniging Sint Gregorius Haaren o.l.v. Chris Derikx elkaar voor een bijzonder concert. Bij alle drie de orkesten staat namelijk een compleet nieuw werk voor harmonieorkest op het programma.

Voor RCOW is dit concert de try-out voor de wereldpremière van de speciaal voor harmonie-orkest geschreven Suite Orpheus & Eurydice van componist Bas Clabbers.

De Delftse Harmoniekapel liet ter ere van haar 135e verjaardag een ode aan Delft componeren door Kevin Houben: het stuk Lux Futura.
De afgelopen weken heeft Delft een aantal maal gastdirigenten gehad. Zo kwam Gisteravond Kevin Houben langs om eens flink aan de slag te gaan met Lux Futura.

2 weken terug heeft Bas Pollard de klassieken in Extreme Make Over onder handen genomen.

Het laatste try-out voor het concours op 23 november is op zondag 17 november. De Kapel speelt ‘s middags in ‘t Spectrum in Schijndel samen met harmonieorkest Sint Gregorius en Regionaal Concert Orkest Wilskracht.

Sint Gregorius zal voor het eerst het complete werk Catharsis Trilogy van componist Geert Schrijvers uitvoeren, met als solist Ralf Schreurs (euphonium).

Nieuwsgierig geworden? Zet de datum dan vast in je agenda!

DatumZondag 17 november
Tijd14:00 uur
Locatie‘t Spectrum, Schijndel
Steeg 9, 5082 WN Schijndel
Kaartjes€7,50
Verkrijgbaar aan de kassa