Joop van Dijk

“Erik Janssen verstaat als geen andere dirigent de kunst om welk orkest dan ook te verbeteren en in zeer positieve zin te veranderen. Niet alleen op muzikaal gebied, maar ook op alle denkbare terreinen. Onder zijn inspirerende leiding is het voor iedere muzikant een feest om samen met anderen muziek te maken.”

“Onder leiding van Erik Janssen is het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee uitgegroeid tot een muzikale topformatie. Dit professionele fanfare orkest is niet alleen hét visitekaartje van de Koninklijke Marechaussee, maar ook een groot voorbeeld voor de gehele fanfare wereld.”

“Brass Band Schoonhoven stond twee lange periodes onder leiding van Erik Janssen. In de eerste periode van 1992 tot 2000 bereikte de band onder zijn leiding de top van de Nederlandse brassbandwereld. In de tweede periode van 2008 tot 2014 werd de band met chef dirigent Erik Janssen vier keer op rij Nederlands kampioen en werd zelfs de Europese brassband top bereikt. Zijn bijdrage aan beide succesvolle periodes voor de band was enorm.”

J. van Dijk composer, arranger and conductor.